Skivakantie Sälen voorjaarsvakantie

, Sander
30-9-2017, 13:30 uur

Hallo allemaal,

Wij zijn een skivakantie aan het regelen voor ons gezin van 24-2 tot 3-3 (2 volw en 2 kinderen). We willen het liefst naar Kläppen maar andere delen van Sälen zijn ook goed.
Wie heeft er tips voor accommodatie? Wij zoeken in de categorie eenvoudige stuga. We reizen met eigen auto, dus huisje hoeft niet pal aan de piste.
We hebben winterbanden en sneeuwkettingen mee, hoe is de rit in het geval het hele Zweedse deel besneeuwd is? Hoe lang doe je daar dan over?

Groet
Sander

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Sander

Re: Skivakantie Sälen voorjaarsvakantie

, Duijf
1-10-2017, 11:48 uur

Ervaringskennis is toch de beste ingang. Hebben zelf sinds 1997 sneeuwvakanties gehad in Kläppen. Eerst de huur van een huisje in Kläppen zelf. Je hebt daar ook relatief goedkope hutten. Je weet dan hoe je aan goede informatie komt en je leert beter Zweeds. Vanaf 2000 hebben we een huis gehuurd in een dorp in de buurt. In 2003 een huis gekocht op anderhalf uur rijden. We wonen daar nu semi-permanent.

Als je een beetje Zweeds kent kan je een keertje zoeken naar een hut op www.blocket.se. Onder Bostad en Dalarna heb je een kopje 'Uthyres'. Direct viel ons oog al op 'Timmerstuga Joängsbyn, Sälen' voor 2500 kr/week.

Wat het rijden betreft, we hebben nu 25 jaar wintervakanties achter de rug, eerst in Noorwegen, daarna in Zweden. We hebben onze sneeuwkettingen in die 25 jaar nooit gebruikt. Wel hebben we 's winters een emmertje zand in de auto. Wegen zijn over het algemeen goed berijdbaar.

Wij rekenen als reistijd twee dagen, eigenlijk twee keer een halve dag. We nemen altijd de nachtboot. Finnlines (Travemünde - Malmö) of Stenaline (Kiel - Göteborg).

De grote valkuil onderweg wordt steeds vaker het Duitse wegennet. We reden gister door Bremen en daar stond toch vlug 40 km file. Zelf hebben we een omweg genomen maar ook daar stond het af en toe stil, heeft ons zeker een uur extra gekost.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Duijf

Re: Skivakantie Sälen voorjaarsvakantie

, Sander
1-10-2017, 21:11 uur

Hallo Duijf,

We kennen Blocket goed, we gebruiken het voor allerlei zaken, we hebben via Blocket zelfs een SMV caravan in Kiruna gekocht en daar opgehaald ;-) Echter is inmiddels gebleken dat de start van de Vasaloppet gelijk valt met de laatste dag van onze vakantie, en dat ook de regio Stockholm dan schoolvakantie heeft. Ik heb uiteindelijk mijn zoekbereik uitgebreid van Kläppen naar heel Sälen en wijde omgeving (ik denk dat ik werkelijk elke blokhut, appartement en schuur heb gezien...) maar ofwel de prijzen waren tot het dubbele van ons budget geschoten ofwel het was volgeboekt, ook al stond er op de website vermeld van niet.

Hoe dan ook, niet getreurd: we hebben wél een fantastische stuga gescoord in Branäs, dus nu gaan we daar heen. En mocht onze nieuwsgierigheid ons die kant op duwen, dan gaan we ook nog maar even in Kläppen kijken, zo ver is dat nou ook weer niet (voor Zweedse begrippen, haha)

Het wordt inmiddels ook voor ons alweer de 15e vakantie naar Zweden en inderdaad hebben we het bijna altijd het meeste gedoe in Duitsland. Wij kunnen wegens zeeziekte niet met ferry's dus rijden we altijd via de bruggen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Sander

Re: Skivakantie Sälen voorjaarsvakantie

, Hans
1-10-2017, 21:46 uur

Om antwoord te geven op jouw vragen:
De wegen zijn goed te rijden met winterbanden (wij rijden die route al jaren, ook in de winter, zonder problemen).
Hoe lang de rit duurt, ligt aan waar je startpunt is, wij doen er met de auto rijdend via de bruggen ong.17 uur over(vanaf kort bij de duitse grens in Gelderland).
Ik moet er wel bij vermelden dat ik eigenlijk nooit harder rij dan 105 km/uur en dat er zeer regelmatig gestopt wordt onderweg.
Wij hebben een huis zo n 20 kilometer van Branas vandaan.

Groeten

Hans

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Hans

Re: Skivakantie Sälen voorjaarsvakantie

, Wahlo
9-10-2017, 10:27 uur

Wij op 10 km ;-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Wahlo

Re: Skivakantie Sälen voorjaarsvakantie

, Sander
1-10-2017, 22:01 uur

We hebben een fijn overnachtingsadres in Malmö, daar rijden we op vrijdag vast naartoe, dan lekker slapen en zaterdag het tweede deel. Terugweg omgekeerd precies hetzelfde.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Sander

Re: Skivakantie Sälen voorjaarsvakantie

, Wijnand
12-10-2017, 8:18 uur

Onlangs is er een stuk geschreven over verschillende skigebieden in Zweden. Sälen stond hier ook tussen. Wellicht ook handig voor anderen ter inspiratie:

https://reizen-en-recreatie.infonu.nl/wintersport/184526-vij f-goede-en-sneeuwzekere-skigebieden-in-zweden.html

Groet

Wijnand

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Wijnand
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug