Tips småland

, Tess
2-12-2017, 21:47 uur

Hallo allemaal,

Wij gaan over twee weken wederom richting Zweden en verblijven in de buurt van Värnemo. Wie heeft er tips voor mooie plekken, leuke eetgelegenheden, winkeltjes, dorpjes, stadjes etc?

Ik kijk uit naar jullie mooie ontdekkingen :)

Hartelijke groet Tess

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Tess

Re: Tips småland

, JF
4-12-2017, 20:42 uur

In Värnamo heb je High Chapparal, wildwest themapark, (kijk op website) en Vandalorum (museum, kunst- en design).
http://www.highchaparral.se/sv/parken/mat-dryck/dagens-lunch /
Ik vraag me af of het themapark geopend is, ik geloof het niet, maar het thema restaurang Diligensen is wel het hele jaar open. (Misschien moet je wel bespreken) Let wel: dat is een restaurang dat 's middags geopend is, zoals zoveel Zweedse restaurants.
Zorg dat je wandelkleding (laagjes, tegen de kou) en wandelschoenen of, bij sneeuw wandellaarzen, bij je hebt dan kan je lekker gaan wandelen? Houd er rekening mee dat er in de stadjes niet veel te zien of te beleven valt. Het is laat licht en vroeg donker. Alles wat toerisme betreft is eigenlijk niet open of beperkt open. Misschien kan je naar een ijshockey wedstrijd (vaak bespreken) gaan kijken of een kerstconcert in een kerk.
Je kan naar een shoppingcentrum gaan als je van winkelen houdt, maar dan moet je naar een echte grote stad gaan.
Eigenlijk is het gezellig in stadjes ruim vóór de kerst! Dus niet in de kerstvakantie.
Je zou kunnnen overwegen een dag naar Göteborg te gaan. Maar wees niet verbaasd dat er veel gesloten is. Dus geen echt toeristisch vemaak.
Winkelen kan wel, Tweede kerstdag is traditioneel kerstcadeau ruildag, dus 'gezellig' druk in de winkels. Misschien is dat dan nog wat.
Ik zou lekker gaan wandelen, zorg dan wel voor refecterend vesten in verband met vroeg intredende duisternis en neem goede zaklampen mee. (En je mobiel voor als je de weg kwijtraakt. (Dat is ons wel eens gebeurd...) Als er een langlaufparcours is, die zijn vaak gewoon openbaar toegankelijk, dan is er vaak licht wat je zelf aan kan schakelen aan het begin of op de route. Je mag natuurlijk niet op de sporen (loipes) lopen, dan vinden de skiërs niet echt leuk.
Neem vooral gezelschapsspelletjes mee, heel gezellig als het vroeg donker is.
Heel veel plezier in Zweden!

reageer op dit bericht in het forum
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug