Raad bij vroege emigratie

, Sverre
19-12-2017, 15:19 uur

Hallo, ik ben Sverre 19 jaar uit Flevoland. Ik wil in maart naar Zweden emigreren omdat ik mijn toekomst hier niet in Nederland zie. Voornamelijk wil ik meer natuur om mij heen en uiteindelijk wil ik nagenoeg zelfvoorzienend worden. Om die doelstelling te halen heb ik nog een lange weg te gaan om de nodige middelen te verzamelen, daar ben ik mij bewust van.

De eerste stap die ik wil zetten is een goedkoop onderkomen en werk in Zweden zodat ik het land goed kan leren kennen. Ik ben nergens op afgestudeerd maar heb wel praktische ervaring vanuit de bouw, machineverhuur en een sterke wil om door te zetten. Hiermee zou ik graag een open oproep doen voor enige raad of suggesties.

Alvast ontzettend bedankt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Sverre

Re: Raad bij vroege emigratie

, Elk
19-12-2017, 15:41 uur

Droom lekker verder, werk zonder opleiding in Sverge kun je wel vergeten !

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Elk

Re: Raad bij vroege emigratie

, JF
19-12-2017, 17:40 uur

Er is zeker weer werk in Zweden, maar er zijn heel veel nieuwe Zweden die ook werk zoeken.
Het is van groot belang dat je (vandaag nog) start met Zweeds leren!
Wellicht kan je bij Ikea gaan werken als inrichtingsmedewerker of opbouwer.
Ook zou je bij logistieke centra of bouwmarkt kunnen kijken.
Als je geen basis Zweeds spreekt of kan lezen zal het moeilijk om iets te vinden. Je moet toch advertenties kunnen lezen, solliciteren en je presenteren.
Verhuur van machines zal ook moeilijk worden, want dan moet je goed Zweeds spreken om uitleg te geven en verhuurcontracten kunnen opmaken. Bouw is ook niet makkelijk omdat er hier vaak andere bouwwijzes zijn.
Verder is het belangrijk om te weten dat je niet zo maar in Zweden kan gaan wonen. Wil je er leven en werken dan heb je een persoonnummer nodig. Dat krijg je bv. als je een echte baan hebt gevonden Om te mogen gaan emigreren naar Zweden moet je tegenwoordig kunnen aantonen dat je een jaar lang in je eigen onderhoud kan voorzien en een eigen zorgverzekering betalen. Je mag trouwens wel 3 maanden achtereen verblijven in Zweden als toerist. Als je dan nog een adres in Nederland hebt ben en blijft je verzekering betalen kan je misschien tijdelijk (on)betaald werk doen om alvast wat rond te kijken in Zweden en uitzoeken waar je wil wonen.
Je kan het er op wagen om dan alvast maar in Zweden te gaan wonen, maar zonder persoonnummer kan je in Zweden eigenlijk niet....en wat als je een ongeluk(je) krijgt door jouw schuld, of je raakt zelf gewond dan zit je .....dan is het weer terug naar Holland...als je daar uitgeschreven bent ben je pas goed in de problemen. Dus Zweeds leren, baan zoeken, huisvestiging zoeken én nu al vast gaan sparen om een jaar in eigen onderhoud te kunnen voorzien.
Heel veel succes!
Zoek onder lediga jobb naar banen.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Raad bij vroege emigratie

, JF
19-12-2017, 17:52 uur

Voorbeeldje? Worstel je maar eens door deze advertentie.....
https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-stockholms-stad/Unifle x-Sverige-AB/Arbeta-pĺ-IKEAs-lager-i-Arlandastad/1515070#xt or=AL-34
Dit is vlakbij de luchthaven. Heb je al een rijbehttps://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-stockholms-stad/U niflex-Sverige-AB/Arbeta-pĺ-IKEAs-lager-i-Arlandastad/15150 70#xtor=AL-34i
Heb je al een rijbewijs?

reageer op dit bericht in het forum

Re: Raad bij vroege emigratie

, JF
19-12-2017, 20:50 uur

Er is in de string achter '34' een foutje geslopen:
'Dit is vlakbij de luchthaven'. en 'Heb je al een rijbe' moet je er even tussen uitknippen.
Sorry voor het ongemak.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Raad bij vroege emigratie

, Sverre
21-12-2017, 16:15 uur

Hartstikke bedankt voor deze opsomming aan informatie. Zweeds ben ik al een jaar lang aan het leren en kan mij daar wel wegwijs in maken. Het is mij nu wel duidelijk waar ik mijn opties moet zoeken. Nogmaals bedankt, en ja ik heb een rijbewijs.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Sverre
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug