Referendum voor de sleepwet

, Joseph
25-1-2018, 13:36 uur

Vandaag hebben wij de stembrieven ontvangen voor het sleepwetreferendum dat binnenkort plaatsvindt.
Omdat ik er huiverig voor ben om per post een kopie van mijn paspoort mee te sturen heb ik KBN-verkiezingen erop geattendeerd dat het gevaarlijk is om per post een kopie van het identiteitsbewijs te versturen en dat om die reden veel mensen vanuit het buiten land besluiten om niet te stemmen. Ik kreeg toen als reactie dat de foto, het BSN, etc. afgeschermd mogen worden. Wel moeten de volledige naam, geboortedatum en geldigheidsdatum van het paspoort (of ID-kaart) zichtbaar zijn.
Op mijn verzoek om dat op de website te vermelden en in de papieren bij de stembrief werd mij simpel medegedeeld dat ze dat niet konden beloven vóór het referendum.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Joseph

Referendum voor de sleepwet

, Ing
26-1-2018, 7:13 uur

Ook ik heb twijfels om mijn gegevens per post of mail te versturen.
Je moet je BSN opgeven, aan de hand van dit nummer moeten ze toch kunnen zien dat ik de Nederlandse nationaliteit heb? Lijkt me dan overbodig om kopie van paspoort op te sturen .

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ing

Referendum voor de sleepwet

, Joseph
26-1-2018, 12:59 uur

Het stemmen is duidelijk ambtenarij. Het stemmen mag alleen maar per brief (dus niet via e-mail) en bij de stembrief dient een kopie van je paspoort/ID-kaart te zitten. Zoals ik al schreef mogen de pasfoto en BSN afgeschermd worden.
Ik heb ook gevraagd waarom wij niet kunnen stemmen via DIGID. Ik kreeg toen als antwoord dat wettelijk alleen maar per post gestemd mag worden. Je krijgt hiertoe een aparte envelop erbij waarop alleen maar de tekst Stembiljet staat. Deze blijft dus anoniem.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Joseph
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug