Stuk land kopen in Zweden

, Aurora
3-2-2018, 22:55 uur

Hoi allemaal,

Wij willen graag weten water allemaal bij komt kijken bij het kopen van een stuk land in Zweden. We hebben een stuk land gezien waar we graag (zelf) een vakantiehuis willen bouwen:

https://www.hemnet.se/bostad/tomt-malung-malung-salens-kommu n-trondvagen-14-12454575

We zouden graag horen of het mogelijk is om water, riolering en elektriciteit via de gemeente kunnen krijgen. Zo ja, wat zou dit (+/-) kosten?

Verder weten we (nog) niet wat voor grond het is (voor fundering). Wel hebben wij de makelaar een mailtje gestuurd met wat vragen.

Is dit een realistische droom of zou het beter zijn om een bestaand huis te kopen en wat zouden daar voor haken en ogen aan verbonden zitten?


Alvast vriendelijke bedankt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Aurora

Re: Stuk land kopen in Zweden

, Elisabeth
4-2-2018, 0:23 uur

Als je even bij de documenten van de makelaar kijkt staat er toch bij dat er gemeenschappelijk 'färskvatten' aangelegd gaat worden.
Dus kommunal lijkt me dat zeker niet.
Dat heb je trouwens bijna nooit in vakantieparken, gemeentelijk water.
De elektriciteit is tot aan de perceelgrens en moet je dus aan laten sluiten via je elektriciteitsleverancier. El is nooit via de gemeente.
Prijzen zijn afhankelijk van afstand tot je huis e.d. dus daar is moeilijk wat over te zeggen.
Ik zou zeggen: lees de documentatie eens door. Daar staat al veel info in.
Succes!

reageer op dit bericht in het forum

Re: Stuk land kopen in Zweden

, OrangeViking
4-2-2018, 11:01 uur

Electra aansluiting wordt niet gedaan door de electra leverancier maar door de eigenaar van het electra net in het geval van Malung is dat Malungs Elnet
http://www.malungselnat.se/default.asp?PageID=575
Kosten minimaal sek 27 625

Er staat nergens dat er ook riool is, dat kan betekenen dat je zelf voor een oplossing moet zoeken meestal een zgn enskilt avlopp
Voor de oplossing die je kiest moet je toestemming hebben van de gemeente.
De kosten hiervoor kunnen oplopen naar SEK 150 000 of hoger.

Reken ook met kosten voor het aansluiten van water.

Het kan dus zo zijn dat je start kosten inclusief aansluitingen en grond zomaar rond de SEK 300 000 terechtkomen en dan moet je nog een huis gaan bouwen.

Het is dus zaak om goed te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zijn.

Het is ook belangrijk om te weten wat je mag bouwen.

Lycka till,
Frank
-----------------------------------
www.orangeviking.com

reageer op dit bericht in het forum

Re: Stuk land kopen in Zweden

, Duijf
4-2-2018, 11:21 uur

Wij wonen daar zo'n 60 km vandaan. Ik zou daar eens gaan kijken. Wel een mooi gebied. s' Winters sneeuwzeker. Waarschijnlijk onderdeel van een huttendorp, er staan daar al veel vakantiehuisjes. Mogelijk wat lawaaioverlast van de E45, die ligt een km naar het westen. Met nogal veel water ertussen. En geen onbekende windrichting daar, westerwind. Het zou jammer zijn dat je 1600 km rijdt om de rust te zoeken en vervolgens daar de E45 aan te moeten horen. Verder helemaal eens met Elisabeth.

Riolering bestaat uit het zelf aan laten leggen van een 3-kamer systeem. Dat gaat wel in overleg met de gemeente Malung-Sälen. Naar wat ik begrepen heb kost alleen die aanleg meer dan 100.000 kr.

Ik vermoed zelf dat het handiger is om een vakantiehuisje daar te kopen. Dan kan je nog kiezen ook, om in zo'n huttendorp te zitten of in een echt dorp als Öje met sociale samenhang. De prijzen beginnen vaak bij 4 tot 500000 kr. Of je koopt een min of meer vervallen huisje voor 300.000 kr en knapt dat op.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Duijf

Re: Stuk land kopen in Zweden

, NicoJ
6-2-2018, 15:03 uur

je mag ook niet zo maar vanalles bouwen, er is veel vastgelegd in het bebouwingsplan , hoogtes, dakhellingen etc. Moet in het plaatje passen .

Dus als je een droomhuis wilt bouwen moet je je eerst op de hoogte stellen van de regels en een architect inschakelen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar NicoJ

Re: Stuk land kopen in Zweden

, Wahlo
6-2-2018, 19:17 uur

Weet waar je aan begint. Vooralsnog ga ik (en de anderen hier ook?) ervan uit dat jullie ervaring hebben met vakanties in Zweden. Maar heb je genoeg vrije tijd? Hoe vaak per jaar kun je er heen? Ik zit zelf in de bouw (een kleine 40 jaar als techneut/projectleider/eigenaar van een adviesbureau) en er is in ons vak een cynisch gezegde: Van bouwen is nog nooit iemand blij geworden. Vaak/altijd wel 'gezeur'(ik druk me netjes uit) en in dit geval ook nog op minimaal 1300-1600 km van je huis in NL. Romantiseer het niet. Koop desnoods eerst een leuk goedkoop huisje daar in de buurt en klooi daar een paar jaar en als het bevalt maak dan je droomhuis zelf. De omgeving is prachtig in dat gebied, ons vakantiehuisje (oud) ligt grofweg 60-70 km westerlijker.
Zomaar een tip, zie maar......

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Wahlo
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug