EMIGREREN naar ZWEDEN

, Fam. Balk
4-2-2018, 12:22 uur

Goedemorgen,

Mijn vrouw en ik overwegen al enkele jaren om te gaan emigreren naar zweden. Nu lees ik dat werk vinden als administrateur en thuiszorg medewerkster lastig is in zweden. klopt dat? en hebben jullie wellicht ideeën/tips?

Weten jullie wellicht mogelijkheden, ideeën, voor het opstarten / overnemen/pachten van een camping of andere bedrijven.

Met vriendelijke groet,

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Fam. Balk

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, gj
4-2-2018, 12:53 uur

welk deel van zweden hebben jullie voor ogen?

reageer op dit bericht in het forum

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, Fam. Balk
4-2-2018, 14:01 uur

We hebben nog geen specifieke voorkeur. tips?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Fam. Balk

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, GJ
4-2-2018, 21:17 uur

Wat verwachten jullie te treffen daar? Waar zijn jullie van naar onze op zoek?

reageer op dit bericht in het forum

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, JF
5-2-2018, 0:06 uur

De grote vraag is natuurlijk : waarom naar Zweden emigreren? En, ben je wel eens in Zweden geweest?
De eerste vraag heeft betrekking op: wil je lange donkere winters maar met sneeuw en koude en alles wat daar aan leuke en minder leuke dingen mee samenhangt? Daar moet je wel tegen kunnen.....
Dan moet je naar Dalarna of hoger in Zweden. Je hebt er dan heerlijke lange zomerse dagen met superkorte nachten en het kan er beste behoorlijk warm zijn....maar de zomer is maar kort, van half juni tot eind augustus max half september loopt de lente en zomer, de rest van de tijd heb je winter denk aan elke dag sneeuwruimen, gladde wegen, en voor de rest kwakkelweer met lang sneeuresten, maar in de herfst kan het ook nog redelijk zijn.
Wil je dat wat minder ga dan onder de lijn Stockholm- Oslo zit je bovendien op een dag reizen van Nederland. Dichterbij grote luchthavens e.d.
Wat betreft mijn tweede vraag ben je wel eens in Zweden geweest ga er eens op vakantie en ga in diverse gebieden kijken, Zweden is zo divers....ook al lijkt het van films allemaal hetzelfde, dat is het echt niet, elke provincie heeft zijn eigen landschap, charme voor-en nadelen. Het is wel verstandig om te kijken of er genoeg mensen wonen in verband met je werk. Weet ook dat het niet makkelijk is om in Zweden aansluiting te krijgen. zweden zijn redelijk op zichzelf, even een bakkie koffie of zo of even langs gaan is niet gebruikelijk. Daar moet je dus ook tegen kunnen. Aansluiten bij clubs, kerk of vrijwilligerswerk maakt natuurlijk dat het iets makkelijker zal gaan. Toch moet je er rekening mee houden dat je rdelijk op jezelf moet kunnnen leven. Dat wil dus niet zeggen dat Zweden niet aardig kunnnen zijn en al helemaal niet dat ze niet zullen helpen in geval van nood maar ze hebben een hele andere manier van socialiseren dan de meeste Nederlanders.
Je zult daar dus zelf heel erg je best voor moeten doen en om te beginnen zo snel mogelijk Zweeds leren. Al spreek je maar een beetje Zweeds dat waarderen ze zeer. Maar het belangrijkste is dat jezelf gaat kijken in de diverse gebieden in Zweden om te bepalen wat voor jullie de beste plek zou kunnen zijn...

reageer op dit bericht in het forum

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, Pascale
5-2-2018, 10:01 uur

Er is werk te vinden in de thuiszorg maar dan is de vereiste wel dat je Zweeds kan praten en verstaan. Thuiszorg werk je alleen dus je bent op je zelf aangewezen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Pascale

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, JF
5-2-2018, 12:43 uur

Deze camping zou te koop staan..
http://www.singocamping.se
Maar realiseer je wel dat het camping seizoen in het algemeen kort is. Van half juni tot begin of half augustus. Tegenwoordig zie je wel steeds meer campings die wel het hele jaar geopend zijn. Vaak logeren er dan seizoenswerkers of camping is bij een grote stad gelegen en profiteert mee van beurzen en andere jaarlijkse festivals. Ook bij wintersportgebieden vind wintercampings. Die dus in de zomer en en winter inkomsten bieden. Mensen komen dan met campers of huren een stuga, maar die moeten dan wel verwarmd worden. Overigens kan je niet van een camping alleen leven je moet er toch iets bij hebben. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je goed kan knutselen, stevig en gezond bent, om je camping goed te kunnen onderhouden.
Daarnaast moet je tegenwoordig in Zweden geld meebrengen, een flink bedrag per persoon om in je onderhoud te kunnen voorzien en verder een ziektekostenverzekering die je elders moet afsluiten. Dat geldt weer niet als je in Zweden een 'vaste'baan vindt dan krijg je direct toegang tot het sociale systeem en je krijgt ' direct' een persoonnummer. Heeft een van het gezin dat, dan is het voor de andere geen probleem om ook een persoonnummer te krijgen. Zonder persoonnummer kom je in Zweden nergens als je daar je toekomst wil opbouwen, abonnementen, huur, bankrekening, internetverbinding en ga zomaar door.
Dus Zweeds leren, zo gauw mogelijk, gericht op het verzorgen van mensen en huishoudelijk werk. Je zult veel concurrentie hebben van Zweedse nieuwkomers (asielzoekers), bv zij die de taal nog niet echt helemaal machtig zijn en nog in afwachting zijn van een betere baan, zullen ook vaak dit soort werk willen doen.
Wat wel leuk is dat als je zo'n baan hebt dat je ook echt met mensen in contact komt, en overal komt.
Als administrateur zal je in Zweden denk ik minder gauw aan een baan komen. De taal zal zeker een barrière zijn. Veel gevraagd in Zweden zijn installatiemonteurs. Wellicht eens informeren hoe de eisen in Zweden liggen en anders in Nederland alvast omscholen naar een ander beroep? It-ers worden wel veel gevraagd dus wellicht ook eens kijken wat daar de vereisten zijn zodat je gericht kan omscholen.
Veel succes!

reageer op dit bericht in het forum

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, JF
5-2-2018, 15:32 uur

Als je zou willen omscholen in Zweden zou je hier eens kunnen kijken:
http://allastudier.se/tips-o-fakta/3260-yh-pluggen-som-leder -till-flest-jobb/
Deze beroepsstudies zouden snel tot een baan kunnen leiden. Als er een van jullie twee full- time gaat werken zou de andere kunnen omscholen....
Pak het woordenboek erbij en probeer het een en ander te vertalen eventueel met google vertaal of kleine stukjes met ordbok.lagom.nl, bij tekstvertalen.
Door dit te doen ben je eigenlijk al begonnen Zweeds te leren...;-)

reageer op dit bericht in het forum

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, Jan
5-2-2018, 14:22 uur

Komend weekend is de emigratiebeurs in Houten. Zie https://www.emigratiebeurs.nl/nl/. Ga daar eens kijken en praten. Zweden is goed vertegenwoordigd!

Groeten,

Jan

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jan

Re: EMIGREREN naar ZWEDEN

, JF
5-2-2018, 15:40 uur

Prima idee, maar wees ook kritisch: er staan mensen met prachtige verhalen, daar moet je wel door heen kijken....en je eigen plan trekken, want je zult het uiteindelijk allemaal zelf moeten doen. Maar, het is wel inspirerend.
Bedenk ook dat er veel vertegenwoordigers van leegloop gemeentes staan die dus graag nieuwe mensen wil aantrekken, met mooie beloftes, maar dan kom je dus ergens waar steeds meer mensen weggaan en dus ook voorzieningen....winkels, doktersposten, scholen, etc. dat is van belang om te weten voor je toekomst en je kans op werk.
Maar toch gaan, je hebt een leuk dagje uit en een beetje meer kennis van Zweden.

reageer op dit bericht in het forum
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug