Vliegen naar Örebro airport.

, JF
18-2-2018, 10:30 uur

Graag zou ik ervaringen horen over de mogelijkheid van vliegen van Eelde (Groningen) via Kopenhagen naar Örebro.
Wie heeft dat gedaan en heeft er goede of juist slechte ervaringen er mee?

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, Eddie Eikelberg
19-2-2018, 14:10 uur

Ik heb gevlogen van Eelde naar Kopenhagen. Vlucht ging via Polish Airlines (Door SAS uitbesteed) en was prima. Kleinere toestellen met ongeveer max 30 passagiers. Vlucht duurt ongeveer 50 minuten.

De rust op Eelde is heerlijk en het gaat er relaxed aan toe. Ook het vliegen met een kleiner toestel vonden wij een leuke ervaring. Alleen de ruimte voor de handbagage was wat kleiner. Maar past je handbagage niet in de opslag boven je of onder de stoel dan gaat ie het bagageruim in.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Eddie Eikelberg

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, Wahlo
19-2-2018, 18:32 uur

Een kennis van mij heeft dat afgelopen jaar ook gedaan en dat beviel hem prima.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Wahlo

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, JF
19-2-2018, 19:34 uur

Bedankt voor de reacties. Ga het binnenkort ook uitproberen.....

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, Jf
28-2-2018, 14:09 uur

Mijn ervaring vliegen van Groningen (vliegveld Eelde) naar Örebro airport.
Wat is dat inderdaad relaxt reizen!!!
Groningen airport:
-per openbaar vervoer te bereiken. Zelf voor fietsen is er een stalling mogelijk...
-eigen auto parkeerterrein: 5-7 minuten makkelijk te lopen vanaf, ('s nachts afgesloten) zelfgereserveerde parkeerplaats, (max. 35 euro).
-inchecken bagage: geen lange rijen met gestreste reizigers, geen gestreste, maar zeer vriendelijke, correct handelende medewerkers bij bagage en paspoort controle. Ja, wel gewoon strenge controle, jas uit, riem af, bergschoenen of laarzen uit, electronisch appparatuur los aanbieden, beperkte vloeistof in klein zakje (liggen daar ook) in de bakken leggen en door scanner etc.
-slechts echt heel kort stukje lopen naar wachtruimte (met wc's), winkeltje, koffie en veel stoelen dus rustig wachten tot je aan de beurt bent.
-naar vliegtuig lopen kort stukje.
- gevlogen met o.a. Poolse luchtvaartmaatschappij. Zelf plaats thuis al reserveren is gratis. Klein toestel. RuimBagage 23 kg en één tasje in vliegtuig 8 kg gratis, koffie, thee, water, snoepje gratis? Let op: trolley's kunnen niet in bagagevak boven je hoofd, dus inleveren bij het instappen. Tip: doe een plastic zakje in je jas en laadt je boek en brood of zo even over. Kleine tassen, jassen, en rugzak (dagrugzak) mogen wel het vliegtuig in.
Voordeel: instappen gaat veel sneller, bagagevakken zijn niet zo gauw vol.
-uiterst vriendelijk menselijke hulpvaardige stewardess en crew.
-genoeg beenruimte, maar erg smalle stoelen voor stevige mensen. Zitcomfort echt voldoende goed voor deze korte vlucht. Luchttoevoer te regelen, lampje, raamluikje. Indeling: een stoel-gangpad-twee stoelen. Gang redelijk smal, maar geen trolley's of te grote rugzak, dus goed te doen.
Kortom ouderwets degelijk geregeld.
-50 minuten naar Kopenhagen, vandaaruit kan je overal naartoe (Hub), maar ga je naar Örebro, dan ga je met hetzelfde toestel, je moet er wel even met je handbagage en jas aan, er uit, gang door, en weer naar beneden daar even wachten en dan weer het vliegtuig in. ( ze moeten even schoonmaken). In Ca. 55 minuten naar Örebro.
-Örebro airport. Kort stukje lopen vanaf vliegtuig. Één bagageband, dus snel klaar, vliegtuig staat vlakbij. Lunchmenu, of ander eten of belegd broodje verkrijgbaar bij kleine restauratie. Taxi, autohuur, wc, alles daar bij elkaar in een halletje. Er gaat ook een bus naar Örebro afhankelijk van het aanbod van passagiers en tijden.
Er was een minpunt: ruimbagage was in Kopenhagen er uit gehaald terwijl wij, en wij alleen, doorvlogen met dat toestel. Iemand van de vliegtuigcrew liep in Örebro luchthaven persoonlijk mee om het bij de klachtendesk te regelen. Veel excuus. Bagage kwam nu met avondvlucht en werd de volgende dag 'sochtends tot aan de voordeur thuisgebracht.Dus netjes opgelost.
Al met al, wel iets duurder dan Ryanair, maar als je niet voor een dubbeltje op de eerste rang moet/wil zitten en iets meer wil betalen, (vergeet dan niet wat Ryanair betreft, alle bijkomende extra kosten, lang staande wachten, vervelende vertrek/aankomst en ander ergenis!) is dit een heel goed alternatief. Zeker voor hen die kort naar hun vakantiehuis in de winter/voorjaar willen, of een lang weekend naar Örebro of wandelen in de mooie natuur in Nationaal Park Kilsbergen Logis in stuga bij wintercamping bij ingang natuurpark met mogelijkheden tot wandelen, langlaufen, skiën, langlaufen. Dat alles ligt niet ver van het vliegveld en kan per bus bereikt worden. Ook Värmland is redelijk goed te bereiken, zo ook Karlstad.
Natuurlijk wil ik geen reclame maken, maar wellicht is het toch een handige tip om te kijken of deze verbinding een goed alternatief is. Als er meer gebruikt van gemaakt wordt verdwijnen er minder kleinere vliegvelden die echt moeten blijven bestaan, omdat ze veel minder hectisch zijn dat de groter vliegvelden met lange wachttijden en langere aanrijdtijden.
Doe er je voordeel mee. Veel plezier.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, Nol
28-2-2018, 16:30 uur

Is een alternatief maar de prijs is toch vaak bepalend en als ik even snel zoekt dan kom ik op ±€340 pp retour uit vanuit Groningen en via Weeze met Ryanair kost het ±€65 pp
Ik denk dat vele de keuze op Ryanair laten vallen
Ga je met SAS vanaf Schiphol naar Örebro dan kost dat vanaf €323 pp
Ik ben benieuwd wat jij betaald heb en met welke maatschappij.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Nol

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, Jf
28-2-2018, 20:47 uur

Ryanair is goedkoper, zeker absoluut!!!
Maar voor die 65 euro kom je er ook niet bij Ryanair, zeker niet als je pas een of twee week vantevoren boekt. Het gaat ook om de condities...
Dan moet je daarbij tellen: kosten voor ruimbagage, stoelen reserveren, al dan niet priority of naar keus, snel inchecken. Alles extra betalen, of niet,maar....
Huur van auto maakt geen verschil, ryanair zegt: goedkoopste prijs maar wij betalen nu voor precies dezelfde huurauto, hetzelfde. (Kregen bovendien gratis 'tweede chauffeur' en 'spijkerbanden').
Vanaf Utrecht is het iets goedkoper rijden naar Weeze, maar parkeren is daar net iets duurder dus dat verschil valt tegen elkaar weg.
Dan de aankomsttijden in de winter, 16:00 in Zweden aan, bij Ryanair, dan nog 1,5 tot 2 uur rijden, in jouw geval nog verder met zulke wegen als nu, sneeuw gladheid, opgehoopte sneeuw en harde wind is het toch wel wat, want je rijdt dan in het donker...Nu voor de middag geland, was ik na ca 25 tot 30 minuten 'thuis' (gladde wegen) en ook naar jullie huis bij Värmland is die afstand korter.( gedeeltelijk over de snelweg).
Dus ja ....we betaalden ca. 320 p.p., maar verder geen bijkomende kosten of sores of gestress, of lang in de rij etc.
Het was (Pools) LOT, heel goede service en vriendelijk personeel.
Uiteraard doe je dit niet altijd, maar voor een keer is dit heel aangenaam geweest. In mei gaan we gewoon weer zelf rijden. Maar wie weet doen we het volgende winter nog weer, als ze dan nog bestaan...

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, Nol
1-3-2018, 0:49 uur

Ik begrijp je keuze en respecteer dat ook maar 65 vs 320 is heel veel geld en dan zou ik zeker kiezen voor Rayanair en als ik moest kiezen tussen LOT of SAS dan helaas ging ik voor SAS
Maar ik woon in de buurt van Utrecht dus even wat anders als je in Groningen woont
Je verslag is in ieder geval aantrekkelijk

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Nol

Re: Vliegen naar Örebro airport.

, Jf
8-3-2018, 23:24 uur

Ze hebben dit weekend een mooie aanbieding, een stuk voordeliger.....die voor langere periode geldt.
https://www.nordica.ee/en/home/
Zie maar wat je er mee doet. Ik heb geen aandelen;-).

reageer op dit bericht in het forum
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug